Gevestigd in Haarlem

+316 29 33 80 91

hello@renatesmit.nl

“Ik leg jullie bruiloft vast, precies zoals hij is”

“Ik leg jullie bruiloft vast, precies zoals hij is”

Hi!

 Dit ben ik: Renate Smit. Ik woon nu in het Noord-Hollandse Haarlem, maar als kind groeide ik op in het noorden van Nederland met twee broers en een zus. Onze band was erg hecht en we waren vaak dicht bij elkaar. Familie was voor ons erg belangrijk.

 

Creativiteit onder woorden brengen door te fotograferen

Al van kinds af aan was ik een dromer en keek ik vaak naar de lucht. Daardoor verdwaalde ik altijd, wat natuurlijk logisch is als je de weg voor je niet in de gaten houdt. Door te kijken naar de lucht ging ik op in mijn eigen gedachtes. Hierdoor kreeg ik veel creatieve ingevingen. Toch kon ik die creativiteit niet goed uitdrukken in woorden. Ik was meer een beelddenker en kon dit beter uiten in fotografie. Want zodra ik een camera in mijn handen had, kon ik mijn creativiteit wel helemaal kwijt.

Een kijkje in unieke werelden

Ik begon met een simpele wegwerpcamera die ik had gewonnen. Familie en vrienden fotografeerde ik regelmatig, vooral mijn zusje was vaak het slachtoffer. Ik vond het fascinerend hoe ik met mijn camera een

alledaags moment kon bevriezen en om kon toveren in een bijzondere foto. Deze hobby groeide in 2014 uit tot een passie voor bruiloften. Mijn broer ging namelijk trouwen en was nog op zoek naar een fotograaf. Deze uitdaging ben ik aangegaan en vanaf dat moment is mijn avontuur in de trouwfotografie begonnen.

Al snel was ik als trouwfotograaf zowel in Haarlem als in de rest van Nederland te vinden om de beleving van pure en echte verhalen vast te leggen.

Mijn favorieten!

Dit is mijn verhaal. Nu ben ik benieuwd naar wie jullie zijn! Ik kan niet wachten om jullie dag vast te leggen, precies zoals hij is.